Drupal sminkek készítése HAML és SASS segítségével!

Ugyan több mint egy évvel ezelőtt ígértem, bevezetlek titeket a HAML és a SASS rejtelmeibe, először most mégis egy olyan bejegyzés következzék, ami feltételezni, hogy tudjátok mi az! :)
Nagyon röviden: a HAML egy HTML Absztakciós Leíró Nyelv, a SASS pedig egy Stíluslap Absztrakciós nyelv. Esztétikus, tiszta HTML és CSS kódokat kapunk a segítésükkel. Nincsenek sallangok, nincsenek záró tag-ek, mindkét nyelv a tabulátor karakterekre épít, a hierarchikus elrendezés záloga a tabulátorral hierarchiába renzetett dokumentum! Zseniális megközelítés!

Bővebb információt itt kaphattok (illetve talán majd a blogon is, valamikor):
http://haml.info
http://sass-lang.info

Most tehát, a bejegyzés tárgya: A fent említett két nyelvet (melyek alapvetően Ruby-ban divatosak) hogyan tudjuk egy Drupal smink létrehozására használni?
A Drupal alapvetően a phpTemplate-et használja, ezt cserélhetjük le, mégpedig a Peroxide nevű sablon motorra.

Ezt a motort forkoltam az eredeti szerzőjétől, mert egy különös hibát hagyott venne, melytől a SASS interpreter megadta magát, ha a rendszerre a sass ruby gem telepítve volt. A forkot itt éritek el:
https://github.com/rastasi/peroxide

Letöltve a mappát a következő helyre másoljátok be (ha nem létezik, akkor hozzátok létre:)
/sites/all/themes/engines/

Ha ez megvan, kezdődhet a template létrehozás! Na, hogy ne 0-ról kelljen kezdeni, létrehoztam (szintén egy forkból) egy basic sminket.
Itt szeretném megjegyezni, hogy az $images SASS változó bevezetésére azért volt szükség, mert a HAML és SASS fájlokból html-t és CSS-t a sites/default/files/peroxide// mappa alá generálja le Peroxide!
Tehát az útvonalak megadásánál "vissza kell találnunk" a mappába, melyben maga a smink van (/sites/all/themes//)

A basic theme-t itt érhetitek el:
https://github.com/rastasi/oxygen

Az eredeti szerző kódjait itt találjátok:
https://github.com/codeincarnate/peroxide
https://github.com/codeincarnate/oxygen

Sok sikert!